Bingo

Een van de bekendste spellen in de Nederlandse samenleving is natuurlijk bingo! Het is een gezelschapsspel dat voorheen vaak in groepen werd gespeeld, maar tegenwoordig is bingo ook online ontzettend populair (zie bv www.bingospelenonline.nl). Mensen kunnen zowel voor geld als gratis tegen elkaar spelen in een online bingo room. Vele mensen verwarren het spel bingo met kienen. Dat is begrijpelijk, want beide spellen kennen vele overeenkomsten. Er zijn echter een aantal belangrijke verschillende tussen de 2.

Het spelverloop van bingo

Bingo wordt juist door vele gespeeld omdat de werking hiervan vrij simpel is. Iedere speler die deelneemt aan een ronde koopt een formulier met daarbij een tabel die bestaat uit 5 horizontale en 5 verticale rijen. Bij iedere rij staat een van de letters die samen het woord bingo vormen. De spelleider neemt één voor één een bal uit de bak en roept deze om. Wanneer de speler het omgeroepen getal op zijn kaart heeft staan, streept hij deze af. Wanneer de speler het woord bingo kan maken met de afgeroepen getallen, wint deze en roept deze het woord bingo. Het spel wordt gespeeld met de getallen 1 t/m 75. Op elk formulier staan 24 nummers. Dat is namelijk 5x5 = 25 nummers, min het middelste vakje, want deze is automatisch leeg. Er kunnen meerdere rondes per keer worden gespeeld en per ronde wordt er een prijs uitgekeerd. Men wint naast het vormen van het woord bingo ook wanneer het een bepaalde letter of vorm heeft gevormd in het speelveld. De grootte die de letter of de vorm moet bevatten wordt van te voren vastgesteld.

Tip: Online kienen? Hier vind je de leukste online kien en bingorooms waar je gezellig met andere spelers dit leuke spel kunt spelen. Het portaal voor online kienen is Onlinekienen.info. Hier leer je kienen en kun je online leuke kien en bingo spelletjes spelen.

Online spelen

Zoals al eerder is aangegeven, is het spelen van online bingo tot op de dag van vandaag ontzettend populair, en dat is niet voor niets. Er zijn namelijk ontzettend veel voordelen verbonden aan het spelen online. Een van deze voordelen is het gemak. De computer houdt alle acties voor je bij, zodat je niets meer over het hoofd ziet. Daarnaast kan men meerdere speelkaarten voor een ronde kopen, waardoor de winkans enorm toeneemt. Een ander voordeel is dat men 24 uur per dag terecht kan in een van de vele bingorooms online. Hierdoor kun je altijd een ronde bingo spelen wanneer jij daar zin in hebt. Ook spelers die liever niet voor geld willen spelen kunnen hier terecht. Het is dus voor iedereen toegankelijk.

Blackjack

Poker

Roulette

Fruitautomaten

Krasloten

Gokkasten