Poker

Het is misschien wel het meest zenuwslopende spel  van allemaal. Poker vereist het maximale van je lef, inschattingsvermogen en zelfbeheersing. Dit intensieve spel is erg populair onder duizenden spelers via online pokerrooms en kan daarbij ook nog eens heel veel geld opleveren! In dit artikel gaan we dieper in op de wereld van poker. We geven informatie over hoe het spel het beste gespeeld wordt en laten zien waar ook jij kunt beginnen met pokeren bij de beste online pokerrooms.

Poker Uitleg

Poker wordt vaak vergeleken met Yahtzee. De spelers krijgen twee kaarten toegedeeld waarmee ze, in combinatie met de kaarten op tafel, verschillende handen kunnen maken. Op deze hand wordt een inzet gedaan. Als de speler van mening is dat deze een goede hand vast heeft zal deze proberen om alle anderen te laten folden, wat betekent dat de spelers hun verlies accepteren en niet meer inzetten. Het verloren bedrag gaat naar de winnaar van de ronde. Het spel is afgelopen als één speler alle anderen heeft weggespeeld.

Poker Handen

Er zijn verschillende combinaties die kunnen leiden tot de winst van een spel. Deze handen gaan van zwak tot onoverwinnelijk. Hier volden de handen van zwak naar sterk

  • High card: er is geen combinatie gemaakt, de kaart met de hoogste waarde wint. Bij 2 dezelfde kaarten wordt de winst gedeeld tussen beide spelers.
  • Pair: twee gelijke kaarten 7♣ – 7♥
  • Two Pair: twee keer twee gelijke kaarten  7♣ – 7♥  6♣ – 6♥
  • Three of a kind: drie gelijke kaarten 7♣ – 7♥ – 7♠
  • Straat: vijf kaarten met een opeenvolgende waarde 2♣ – 3♥ – 4♣ – 5♥ – 6♣
  • Flush: Vijf kaarten van dezelfde soort 2♣  – A♣ – K♣ – 6♣ – 8♣
  • Full House: een pair en een Three of a kind 6♣ – 6♥ – 7♣ – 7♥ – 7♠
  • Four of a kind: Vier gelijke kaarten 6♣ – 6♦ - 6♥ – 6♠
  • Straight flush: vijf opeenvolgende kaarten van de zelfde soort 2♠ – 3♠ – 4♠ – 5♠ – 6♠
  • Royal Flush: vijf opeenvolgende kaarten met de aas als hoogste waarde A♣ – K♣ – Q♣ – J♣ – 10♣.

Bluffen

Niemand kan in je kaarten kijken en daardoor weet niemand zeker wat voor kaarten je hebt. Je kunt dus bluffen dat je een goede of slecht hand hebt, door ze te misleiden met je lichaamstaal. Door deze misleiding kun je de tegenspeler een betere kaartcombinatie laten folden en alsnog de winst behalen.

Poker spelen

Poker wordt vaak gespeeld aan tafels in casino's, maar kan ook via internet. Er wordt dan geld ingezet door middel van chips. Het is ook mogelijk om te spelen voor fictief geld. De chips hoeven dan niet gekocht te worden. Er zijn vele online pokerrooms. De juiste kiezen kan daarom best lastig zijn. Gelukkig zijn er behulpzame review websites voor alle informatie over pokeren die je nodig hebt, waar je uitgebreide informatie over elke pokerroom kunt vinden. Doe er dus je voordeel mee en speel ook online. Wie weet zit jij straks wel een keer aan een tv tafel van een belangrijk pokertoernooi om grote prijzen te spelen.

Roulette

Gokkasten

Bingo

Blackjack

Fruitautomaten

Krasloten